Van der Valk Breda realiseert AC- laadplein

Er zijn van die opdrachten waar je hart als buitendienstman net even wat sneller van gaat kloppen. Onlangs is onze Commercieel Manager van Orange Charging, Eric van Voorthuizen, zoiets overkomen. Via Andrew van Vliet, Head of Sales Benelux van Ecotap, is het verzoek gekomen om eens gezamenlijk naar van der Valk Breda te gaan voor een overleg over de vervanging van de al aanwezige 5 AC Ecotap DUO laadpalen en het bijplaatsen van nog 8 extra AC laadpalen. In het prachtige Hotel in Breda zijn wij gastvrij ontvangen door Directeur Ben Wohrmann en zijn Technische rechterhand, Lorenzo van Kooten.

Op locatie in Breda staat al een heel batterij aan Tesla laadpunten en bij aankomst blijkt dat hier ook grif gebruik van wordt gemaakt. Wat wel direct op is gevallen is dat de meeste bestuurders in hun Tesla, want dat zijn toch nog hoofdzakelijk de gebruikers ondanks dat de laders ook zijn opengesteld voor andere merken, aan het wachten zijn tot het moment dat hun Tesla voldoende is opgeladen om weer op weg te kunnen. Ben Wohrmann verklaart tijdens de eerste kennismaking, onder het genot van een heerlijke bak koffie, dat juist daarom de uitbreiding van het AC-laadplein zo belangrijk voor hem is. De gebruikers van de AC-laadpalen zijn bezoekers van het Hotel en zijn hier vaak langere tijd, om bijvoorbeeld te vergaderen in één van de beschikbare vergaderruimtes, te lunchen tijdens een zakelijke afspraak of omdat er één of meerdere nachten wordt overnacht. Omdat er niet de noodzaak is om snel te laden maken deze bezoekers gebruik van de, goedkopere, AC laadpalen.

De wensen vanuit van der Valk Breda zijn vervolgens bepaald en ook de technische (on)mogelijkheden om alles uit te voeren zijn door de betrokken partijen besproken. Een zeer voortvarende samenwerking tussen, aan de ene kant de huisinstallateur, Techval, en aan de andere zijde de installatiepartner van Orange Charging, Uijen & Co, hebben er voor gezorgd dat er snel een goed beeld is gevormd van de wijze waarop de installatie zou worden uitgevoerd. Door de toepassing van loadbalancing wordt er voorkomen dat er een overschrijding van het gecontracteerde vermogen plaatsvindt. Kamsteeg Tuinen zorgt er bovendien voor dat de laadpalen mooi binnen de bestaande begroeiing kunnen worden geïntegreerd.    

Om het geheel echt af te maken heeft Orange Charging voorzien in een prachtige full-wrap bestickering van de laadpalen waardoor de laadpalen echte eyecatchers zijn geworden. Orange Charging maakt voor deze bestickering gebruik van hun vaste partners, Skefdeluxe Insight Media voor het ontwerp en Aplus Reclame voor het bestickeren zelf.

Inmiddels is de gehele installatie naar tevredenheid uitgevoerd en wordt het laadplein al volop gebruikt. Regelmatig staan alle, door wegmarkering aangegeven, laadplekken helemaal vol en er wordt dus duidelijk voorzien in een behoefte.  

Als dank voor de prettige en voorspoedige samenwerking heeft Orange Charging één van de vervangen Ecotap Duo laadpalen opnieuw bestickerd met het logo van Ben Wohrmann en in orde gemaakt zodat deze kan worden gebruikt voor het laden van privé voertuigen.

Al met al een mooi project wat met de juiste afstelling tussen de betrokken partijen succesvol is afgerond.

Bekijk hier alle foto's van de prachtige realisatie bij Van der Valk Breda.

Interesse in onze dienstverlening?

Bij ons kun je rekenen op een betrouwbare dienstverlening en kwalitatief hoogwaardige laadvoorzieningen.

Foto-15 gecomprimeerd

We horen graag van je!

Ma t/m vr 8.00-17.00 uur