AdobeStock_207740544 2 gecomprimeerd
  • Home
  • Gemeente Altena

Een openbare laadpaal in de gemeente Altena

Gemeente Altena verduurzaamt

Woon jij in de Gemeente Altena en heb je een openbare laadpaal nodig? Meld je bij ons aan! Orange Charging plaatst reguliere openbare laadpalen in de gemeente Altena.

Aanvraagformulier

Openbare laadpaal aanvragen
Na het invullen van dit formulier zetten we jouw aanvraag z.s.m. door aan de gemeente!

100% geregeld
Vast aanspreekpunt voor jouw aanvraag
Lokaal opgewekte energie

Tarieven voor het opladen bij een Orange Charging laadpaal binnen de gemeente Altena


Orange Charging heeft in 2023 de concessie, om de uitrol van AC laadpalen binnen de Gemeente Altena te verzorgen, gewonnen. Eén van de zaken die als meest belangrijk wordt gezien door zowel de Gemeente Altena als ook Orange Charging is om de elektrische rijders binnen de Gemeenten een zo eerlijk mogelijk laadtarief te laten betalen. Daarom worden eens per kwartaal de laadtarieven bepaald aan de hand van EPEX marktprijzen (de spotprijzen van de energiemarkt) van het voorafgaande kwartaal.

Het basis laadtarief staat op € 0,22 exclusief BTW per kWh (wordt jaarlijks geïndexeerd) en daarnaast wordt er een looptijd tarief van € 0,01 (situatie Q2 2024) per minuut betaald. Per kwartaal wordt het looptijdtarief bepaald aan de hand van een staffel. Indien de EPEX marktprijzen van het kwartaal daarvoor relatief hoog zijn geweest dan kan het looptijdtarief stijgen. De staffel is met de Gemeente Altena gedeeld en het looptijdtarief zal gezamenlijk door Orange Charging en de Gemeente Altena per kwartaal worden bepaald.

Overdag ( tussen 6.00 en 22.00 uur) blijft het looptijdtarief ook na het volladen doorlopen ten einde de elektrische rijder te motiveren zijn of haar voertuig direct na het laden te verplaatsen. Tussen 22.00 en 6.00 uur geldt het looptijdtarief alleen tijdens het laden.

nieuwe tarieven per 1 april 2024 Q2

Bovenstaand laadtarief brengen we in rekening bij uw laaddienstverlener (MSP), dit is de partij waar u een contract mee hebt en ook de laadpas van hebt ontvangen. Belangrijk om te vermelden is dat de laaddienstverlener een opslag kan berekenen voor het gebruik van hun diensten op basis van de afspraken die u met hen hebt gemaakt.

De MSP zorgt voor de afrekening van uw laadsessies. Mocht u vragen hebben dan is het raadzaam om met uw laaddienstverlener contact op te nemen.

Plaatsingscriteria publieke laadpaal

De Gemeente Altena verduurzaamt de gemeente en stimuleert het elektrisch rijden. Ben je van plan om een elektrische auto te kopen of heb je er een en zou je een laadpaal willen? Vul het aanvraagformulier in om een nieuwe publieke laadpaal aan te vragen. 

Je kunt een publieke laadpaal aanvragen als:

  • Je woont in de Gemeente Altena;
  • Je geen mogelijkheid hebt om op je eigen terrein een laadpunt te plaatsen;
  • Je elektrische of hybride auto een actieradius heeft van ten minste 50 kilometer;
  • Er binnen een loopafstand van 300 meter van uw woon- of werkadres geen laadpaal staat (zie locaties van laadpalen in Gemeente Altena). 
gemeente altena

Wat gebeurt er na het aanvragen van een laadpaal?

  • Wij nemen contact op met de gemeente en bekijken de mogelijkheden die passen bij jouw aanvraag.
  • Samen met de gemeente zoeken we naar een geschikte locatie om de laadpaal te kunnen plaatsen.
  • Heb je nog meer vragen? Stuur je bericht via ons contactformulier en dan beantwoorden we jouw vraag zo snel mogelijk. 

 

 

Technische specificaties laadpaal

In de Gemeente Altena plaatsen wij Ecotap duo laders. Een duo lader heeft twee oplaadpunten. Binnen enkele uren kun je weer kilometers rijden. Uiteraard is dit mede afhankelijk van het accupakket van de elektrische auto, maar wij doen er vanuit onze kant alles aan om het laadproces zo optimaal mogelijk te maken.

Wil je wat meer technische specificaties van de laadpaal weten? Die vind je hier

transferiumshertogenbosch-9(1)

Bij onderstaande gemeentes zijn we ook actief om de aanvraag van laadpalen soepel en efficiënt te laten verlopen:

 

Eric van Voorthuizen Commercieel Manager | Gemeente Specialist

Heb je vragen omtrent het aanvragen van laadpalen? Een adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. We beantwoorden graag al je vragen.

Persoonlijk contact is voor ons belangrijk

Zijn nog onduidelijkheden? Laat het ons weten, we staan je graag te woord!

transferiumshertogenbosch-1

We horen graag van je!

Ma t/m vr 8.00-17.00 uur