AdobeStock_207740544 2 gecomprimeerd
  • Home
  • Laadpaal Amersfoort

Een openbare laadpaal in Amersfoort

Amersfoort verduurzaamt

Woon jij in de gemeente Amersfoort en heb je een openbare laadpaal nodig? Meld je bij ons aan! Orange Charging plaatst zowel reguliere openbare laadpalen als snelladers in de gemeente Amersfoort.

Openbare laadpaal aanvragen

Help mee om Amersfoort te verduurzamen

Voor iedereen toegankelijk met een elektrische auto
Uniek design, door ons geplaatst en onderhouden

Orange Charging is dé partner voor laadoplossingen in diverse sectoren, van Amersfoort tot grote laadpleinen en snel laadlocaties. Onze klanten kunnen op ons rekenen! We investeren graag in locaties met laadpotentie en zien kansen om een eigen netwerk van laders te exploiteren, ook in Amersfoort!

Onze laders staan op diverse locaties, zoals vakantieparken, golfbanen en snellaadstations bij afritten van snelwegen en drukke binnenstedelijke gebieden. Binnenkort wordt er ook een 180kW snellader geplaatst in Amersfoort. Heb jij ook een locatie waar je graag laadoplossingen ziet verschijnen? Neem dan contact met ons op. als je nog geen geschikte leverancier hebt gevonden of de investering niet zelf wilt dragen.

Bij Orange Charging hebben we het proces van het aanvragen en installeren van een laadpaal voor jou in kaart gebracht.

Volg deze stappen:

Stap 1: Doe een Aanvraag

Begin het proces door een aanvraag in te dienen bij de gemeente Amersfoort via hun officiële website op www.amersfoort.nl/laadpalen. Ze hebben een handige kaart voor je opgesteld met 650 mogelijke locaties voor de installatie van laadpalen.

Stap 2: Beoordeling en Locatie toewijzing

Na het indienen van je aanvraag, zal de gemeente deze zorgvuldig beoordelen volgens de vastgestelde beleidsregels. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je een uniek aanvraagnummer, de toegewezen locatie met het bijbehorende locatienummer en een officiële schriftelijke bevestiging, speciaal bedoeld voor de laadpalenexploitant.

Stap 3: Schakel Orange Charging in

Zodra je alle benodigde documenten van de gemeente in handen hebt, kun je direct contact met ons opnemen om de installatie van je laadpaal te regelen. Je kunt dit doen door ons aanvraagformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@orangecharging.com. Vervolgens zullen wij contact opnemen met de gemeente om alle details te bevestigen.

Stap 4: Plaatsing van de Laadpaal

Na ontvangst en bevestiging van je aanvraag bij de gemeente, gaan we een overeenkomst aan voor de toegewezen locatie en starten we met de installatie van de laadpaal. Ons doel is om dit zo snel mogelijk te realiseren, maar houd er rekening mee dat dit proces gemiddeld 12 tot 16 weken in beslag kan nemen vanwege de betrokkenheid van verschillende partijen, zoals de gemeente, aannemers en de netbeheerder. Bij Orange Charging streven we naar een vlotte en efficiënte service, zodat jouw elektrische reis zo probleemloos mogelijk verloopt.

ecotap-snellader

Eigen exploitatie laadpaal in Amersfoort

We exploiteren een netwerk met laadvoorzieningen in de openbare ruimte en op semipublieke locaties, die openbaar toegankelijk zijn. We hebben hiervoor overeenkomsten gesloten met diverse overheden en bedrijven. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een laadpaal via Orange Charging:

  • Vandalismebestendig
  • Maatwerkoplossingen
  • Strak design
  • Geen eigen investering noodzakelijk door exploitatiemodel

De laadpalen in Amersfoort zijn voor iedereen toegankelijk met een elektrische auto. Samen met de Gemeente maken we Amersfoort een stukje groener.

Elektrisch laden? Wij maken het makkelijk

Het terugdringen van de CO2-uitstoot is erg belangrijk. Om de toekomst van de aarde te garanderen kan iedereen een bijdrage leveren, maar dit is niet altijd makkelijk. Orange Charging brengt daar verandering in.

Kwalitatieve, unieke producten

Bij het aanschaffen van een laadpaal krijg je een duidelijk advies voor een laadoplossing. Onze laadpaal in Amersfoort krijgt een uniek design, wordt door ons geplaatst en onderhouden. Wij maken het makkelijk.

Op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Tarieven voor het opladen bij een Orange Charging laadpaal binnen uw gemeente

Orange Charging houdt de tarieven scherp en transparant. Hieronder ons laadtarief per KWh.

AC laadpunt

DC laadpunt

Bovenstaand laadtarief brengen we in rekening bij uw laaddienstverlener (MSP), dit is de partij waar u een contract mee hebt en ook de laadpas van hebt ontvangen. Belangrijk om te vermelden is dat de laaddienstverlener een opslag kan berekenen voor het gebruik van hun diensten op basis van de afspraken die u met hen hebt gemaakt.

De MSP zorgt voor de afrekening van uw laadsessies. Mocht u vragen hebben dan is het raadzaam om met uw laaddienstverlener contact op te nemen.

Transparante tarieven

Voor het laden op de laadpalen binnen uw gemeente berekenen wij een vast tarief per kilowattuur aan de verstrekker van uw laadpas. Wat Orange Charging aan kosten in rekening zal brengen aan de laaddienstverlener is eenvoudig te berekenen. Zie ook onderstaand voorbeeld wat we u aan kosten berekenen.  

Voorbeeld

Stel u laadt 20 kilowattuur aan een lader van Orange Charging in uw gemeente. Orange Charging zal u, via de laaddienstverlener, dan Euro 8.20 excl. BTW (Euro 9.99 incl. BTW)  in rekening brengen. Namelijk 20 kWh x 0.41 Euro.

transferiumshertogenbosch-9(1)

Bij onderstaande gemeentes zijn we ook actief om de aanvraag van laadpalen soepel en efficiënt te laten verlopen:

 

Technische specificaties laadpaal

In de Gemeente Amersfoort plaatsen wij Ecotap duo laders. Een duo lader heeft twee oplaadpunten. Aan ieder laadpunt kan 22 kWh geleverd worden en dat is fijn!
Want binnen enkele uren kan je weer kilometers rijden. Uiteraard is dit afhankelijk van het accupakket van de elektrische auto, maar wij doen er alles aan om het laadproces zo optimaal mogelijk te maken.

Wil je wat meer technische specificaties van de laadpaal weten? Die vind je hier

Eric van Voorthuizen Commercieel Manager | Gemeente Specialist

Heb je vragen omtrent het aanvragen van laadpalen? Een adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. We beantwoorden graag al je vragen.

Interesse in onze dienstverlening?

Bij ons kun je rekenen op een betrouwbare dienstverlening en kwalitatief hoogwaardige laadvoorzieningen.

Foto-11-min

We horen graag van je!

Ma t/m vr 8.00-17.00 uur