Help, onze gasten rijden steeds vaker elektrisch

Hoe om te gaan met de recreatiebezoeker die steeds vaker met zijn elektrische auto naar een park komt? We hebben inmiddels al heel wat ervaring opgedaan met laadoplossingen bij diverse recreatiebedrijven. We zetten de zaken eens op een rijtje

Orange Charging op Center Parcs Zandvoort

Afgelopen seizoen heeft de recreatieparkeigenaar in toenemende mate te maken gehad met bezoekers van hun park die beschikken over een elektrische auto. Gastvrij als de recreatieparkeigenaar hoort te zijn worden ook deze gasten met open armen ontvangen. Er duiken echter ook direct een aantal uitdagingen op wanneer het park niet beschikt over een aantal laadpunten op het park. Kabels worden uit huisjes/caravans gerold om het voertuig op te laden en al ‘snel’ verdwijnt er 30 kWh per laadbeurt in het voertuig van de recreatieparkbezoeker. Niet fijn wanneer u, met de huidige elektrictieteitskosten, uw huisje of campingplaats inclusief stroom heeft verhuurd aan de bezoeker!

Daarnaast is er ook nog eens het risico dat het park (gedeeltelijk) in het donker wordt gezet wanneer meerdere bezoekers tegelijkertijd het idee hebben opgevat om hun auto op te gaan laden. Om nog maar te zwijgen van het veiligheidsrisico, de thuislaadkabels worden snel heet omdat er een enorm vermogen door heen gaat!

“Dat willen wij volgend seizoen anders aanpakken” is dan ook een veel gehoorde kreet wanneer wij van Orange Charging in contact komen met de recreatieparkeigenaar.

Orange Charging is een totaalleverancier van laadoplossingen en helpt recreatieparken om hun uitdagingen op het gebied van elektrisch laden om te zetten in een kans! De eerste schreden van Orange Charging dateren alweer van enige jaren terug. Center Parcs onderkende het toenemende gebruik van elektrisch rijden en zag haar gasten steeds vaker met elektrische auto’s naar hun parken komen. Orange Charging heeft de parken van Center Parcs voorzien van centrale laadplekken in exploitatievorm. Dat betekent dat Center Parcs wel de voorziening aanbiedt aan haar gasten maar dat de investering in zijn geheel door Orange Charging wordt gedaan. Wel de lusten maar niet de lasten, het klinkt te mooi om waar te zijn! Vele andere recreatieparken hebben inmiddels dit goede voorbeeld gevolgd en hebben via dit concept exploitatie ook laadpalen van Orange Charging laten plaatsen!

Orange Charging is bereid te investeren in laadvoorzieningen op recreatieparken en doordat zij de exploitatie doen is het park totaal ontzorgd. Zij bieden hun gast de faciliteit aan en Orange Charging regelt de rest. De elektrische rijder maakt zijn/haar keuze voor het vakantieadres ook steeds vaker op de aanwezigheid van laadmogelijkheden op het park. U wilt deze gasten toch ook graag blijven ontvangen?

Om met geïnteresseerden in gesprek te komen, zijn we ook dit jaar weer aanwezig op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. Van 14 tot en met 16 november 2023 staat het vakbekwame team van Orange Charging paraat om toe te lichten welke mogelijkheden er zijn om ook uw park volgend seizoen klaar te maken voor gasten met elektrisch vervoer.

Bekijk hier ons Center Parcs project. 

Meer weten over dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche? Alle informatie over de beurs vind je hier

Meer kennis en informatie over de recreatiebranche? Pretwerk.nl is een platform voor professionals in de brede definitie van de vrijetijdssector.

Recreatie Vakbeurs | 14, 15 & 16 november 2023

Interesse in onze dienstverlening?

Bij ons kun je rekenen op een betrouwbare dienstverlening en kwalitatief hoogwaardige laadvoorzieningen.

Foto-15-3 gecomprimeerd

We horen graag van je!

Ma t/m vr 8.00-17.00 uur