Orange Charging levert laadoplossingen voor recreatiebedrijven

OC-nieuws-laadoplossingen-voor-bedrijven-1 gecomprimeerd

Orange Charging laat tijdens de Recreatie Vakbeurs op stand 423 haar oplossingen voor het laden van elektrische auto’s zien. Het bedrijf levert en installeert laadpalen, maar verzorgt ook de complete administratieve en financiële afhandeling. Orange Charging, dat zich zowel op grote als middelgrote recreatiebedrijven richt, wijst er nadrukkelijk op dat ondernemers zich niet moeten laten afschrikken door de aanhoudende berichten over het tekort aan netcapaciteit. Vooral bij verblijfsaccommodaties zijn AC-laders over het algemeen nog prima in de bestaande infrastructuur in te passen.

Orange Charging is een Nederlands bedrijf, dat al geruime tijd actief is in de markt voor laadoplossingen. Het bedrijf heeft zijn sporen ook in de recreatiemarkt verdiend en neemt inmiddels al voor de derde keer deel aan de Recreatie Vakbeurs. Orange Charging leverde haar laadvoorzieningen aan diverse bungalowparken, campings en B&B’s in Nederland en België.

Volgens Eric van Voorthuizen, commercieel manager van Orange Charging, kunnen recreatiebedrijven niet meer om elektrische auto’s heen. Momenteel telt ons land zo’n 600.000 elektrische auto’s en dat aantal loopt volgens sommige prognoses op tot 1,9 miljoen in 2030. Dat betekent natuurlijk ook dat steeds meer gasten met een elektrische auto komen en hun auto willen opladen. “Als vuistregel kun je stellen, dat een camping per 100 staanplaatsen 2 tot 3 opladers voor 4 tot 6 voertuigen moet hebben. Bij de geprognotiseerde groei zullen dat er zo’n 10 tot 15 moeten worden, waarvoor de netcapaciteit dan wel verruimd moet worden”, zegt Van Voorthuizen.

Gastvrijheid
Het aanbieden van EV-laders zou integraal onderdeel moeten zijn van de dienstverlening in de recreatie. Voor eigenaren van elektrische auto’s is de aanwezigheid van laadvoorzieningen een belangrijk aspect bij de keuze voor een accommodatie. Openbare laadpalen zijn vanwege de afstand tot de locatie meestal geen optie. Bovendien zijn recreatieondernemers, die niet in laadpalen investeren dief van hun eigen portemonnee. Veel gasten laden hun auto’s nu op via de 220 volt aansluiting op hun campingplaats of in hun huisje. Dat betekent niet alleen extra kosten (minimaal zo’n 12 euro per laadbeurt), maar kan ook leiden tot storingen in de elektriciteitsvoorziening en brandgevaar, omdat een normaal stopcontact niet op het laden van een elektrische auto berekend is.

Laadtijd is geen issue
Orange Charging levert enkele laadpalen en duo-laadpalen, waaraan twee auto’s gelijktijdig opgeladen kunnen worden. Het bedrijf levert AC-laders (3,7 tot 22 kW) en DC-laders (30 tot 240 kW). De eerste laden een gemiddelde elektrische auto op in 3 tot 8 uur; een DC-laadpaal laadt - afhankelijk van de capaciteit - veel sneller op. Het grote voordeel van AC-laadpalen is dat ze over het algemeen zonder veel problemen in de bestaande infrastructuur geïntegreerd kunnen worden. Zeker in verblijfsaccommodaties, waar de gasten overnachten, is de langere laadtijd niet echt een probleem. De laadpalen, die Orange Charging levert, zijn van staal, vandalismebestendig en modulair opgebouwd. Ze kunnen bovendien in de huisstijl van de recreatieonderneming geleverd worden.

Ondernemers kunnen de laadvoorzieningen bij Orange Charging kopen, maar een exploitatie-overeenkomst kan aantrekkelijker zijn. Orange Charging neemt dan de hele investering op zich en regelt de complete administratieve en financiële afhandeling met de gasten via in principe alle gangbare laadpassen. In het tarief wordt een opslag verwerkt, die uitgekeerd wordt aan het recreatiebedrijf. Daarmee zijn volgens Van Voorthuizen geen grote bedragen gemoeid, maar het wordt - zeker als op termijn de salderingsregeling afgebouwd wordt - echt interessant als de ondernemer een deel van de benodigde elektriciteit zelf opwekt met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Recreatieondernemers zijn tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg van harte welkom op stand 423. Orange Charging geeft hen graag uitleg over de verschillende opties en een maat gesneden advies.

__________________________________________________________________________________

Voor meer informatie: zie www.orangecharging.com of neem contact op met Eric van Voorthuizen, commercieel manager, telefoon: 06-57474878 of per e-mail: eric.vanvoorthuizen@orangecharging.com.

Over Orange Charging
Orange Charging is een onafhankelijke, Nederlandse aanbieder van elektrische laadoplossingen voor de zakelijke markt. De onderneming richt zich vooral op fleetowners, vastgoedbedrijven, VvE’s, overheidsorganisaties, zorginstellingen en bedrijven in de recreatie-industrie. Orange Charging neemt de volledige investering en exploitatie op zich en zoekt naar de financiële en/of technische oplossing die het best bij de klant en de locatie past. Indien gewenst kunnen de laadvoorzieningen in de huisstijl van de klant ontworpen en ingericht worden. Orange Charging verzorgt het hele proces vanaf het locatie-onderzoek, het ontwerp en de inrichting van de laadvoorzieningen, de levering van (snel)laadpalen, installatie en aansluiting, beheer en onderhoud tot en met de complete administratieve en financiële afhandeling van de laadbeurten.

Interesse in onze dienstverlening?

Bij ons kun je rekenen op een betrouwbare dienstverlening en kwalitatief hoogwaardige laadvoorzieningen.

Vd Valk Breda-9 gecomprimeerd

We horen graag van je!

Ma t/m vr 8.00-17.00 uur